پیشنهاد ویژه برای شما
هنر چیست و هنرمند به چه کسی میگویند؟

هنر یکی از مفاهیم مهم در زندگی انسان به شمار میرود که در کیفیت زندگی او نقش به سزایی دارد و یکی از مهمترین و بارزترین خصوصیات بشر است. در واقع هیچ جامعه و فرهنگی را نمیتوان یافت که در آن نشانههایی از آثار هنری و آفرینش آن وجود نداشته باشد. به طور کلی هنر ریشهها و شاخههای مختلف و متنوعی دارد که هرکدام از آنها تأثیرات خاص خود را بر روح انسان به جای میگذارد. برای آشنایی بیشتر با آثار هنری همچون خوشنویسی، نقاشی، موسیقی، صنایع دستی و … تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تعریف هنر به زبان ساده
به طور کلی یک مجموعه بسیار گسترده از فرایندها و آثاری است که به دست انسان شکل میگیرد. این مجموعه مهم شامل تعداد زیادی شاخه و انواع میشود که هرکدام از آنها بر روی عواطف، احساسات، روحیه و هوش انسان تأثیرگذار هستند. به عبارت دقیقتر هنر خلق کردن زیبایی است. از مهمترین آن میتوان به هنرهای نمایشی نظیر تئاتر، سینما، نمایش، رقص و … اشاره کرد. هنرهای تجسمی که شامل نقاشی، عکاسی، طراحی، مجسمهسازی و … است. همچنین مواردی نظیر موسیقی، ساز، معماری، صنایع دستی، ادبیات و … نیز اشاره کرد..
واژه هنر در زبان فارسی
در زبان سانسکریت این واژه ترکیبی از دو عبارت “سو” و “نر یا نره” است. در اینجا سو به معنی نیک و نر یا نره به معنای مرد و زن است. این واژه در زبان اوستایی دچار تغییراتی شد و در پی این تغییرات حرف “س” جای خود را به حرف “ه” داد. به این ترتیب واژه هون شکل گرفت. اما با گذشت زمان در زمان پهلوی این واژه شکل عامیانهتری به خود گرفت و به واژه امروزی تبدیل شد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با برخی از هنرهای موجود آشنا شوید.
آشنایی با هنر نقاشی
نقاشی در واقع هنر به کار بردن و استفاده از رنگهای مختلف بر روی یک کاغذ یا بوم و یا سایر سطحها است. این کار توسط یک نقاش یا فردی نقاشی میکند صورت میگیرد. به عبارت دیگر به شخصی که عمل نقاشی کردن را انجام میدهد نقاش گویند. برای انجام نقاشی موارد زیر لازم است:
- داشتن ذوق هنری
- داشتن ذهنی خلاق و ایدهپرداز
- داشتن نگاه و دید عمیق هنری و نگاهی موشکافانه به محیط اطراف
- شناخت و درک رنگها و توانایی تشخیص آنها از یکدیگر
- آشنایی با سبکهای نقاشی و همچنین ابزار نقاشی
- علاقهمند به انجام کارهای فردی
- آشنایی نسبتاً کامل با هنرهای تجسمی

در اینجا چند سبک مختلف نقاشی را معرفی میکنیم و هر کدام را به طور مختصر توضیح میدهیم:
امپرسیونیسم (Impressionism)
امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم در فرانسه شکل گرفت. هنرمندان این سبک به جای تمرکز بر جزئیات دقیق، تلاش میکردند تا احساسات و تأثیرات لحظهای نور و رنگ را به تصویر بکشند. آثار امپرسیونیستی معمولاً با ضربات قلممو کوتاه و رنگهای روشن و زنده شناخته میشوند.
کلمات کلیدی: امپرسیونیسم، نقاشی، قرن نوزدهم، فرانسه
رئالیسم (Realism)
رئالیسم یک سبک هنری است که در اواسط قرن نوزدهم به وجود آمد و هدف آن نمایش واقعیتهای زندگی روزمره به شکلی دقیق و بدون تزئینات است. هنرمندان رئالیست تلاش میکردند تا صحنههای واقعی و معمولی را با جزئیات دقیق به تصویر بکشند.
کلمات کلیدی: رئالیسم، نقاشی، واقعگرایی، قرن نوزدهم
سورئالیسم (Surrealism)
سورئالیسم یک جنبش هنری و ادبی است که در اوایل قرن بیستم شکل گرفت و به دنبال کشف و نمایش دنیای ناخودآگاه و رویاها بود. آثار سورئالیستی معمولاً با تصاویر غیرمنطقی و ترکیبات عجیب و غریب شناخته میشوند.
کلمات کلیدی: سورئالیسم، نقاشی، ناخودآگاه، قرن بیستم
کوبیسم (Cubism)
کوبیسم یک جنبش هنری است که در اوایل قرن بیستم توسط پابلو پیکاسو و ژرژ براک پایهگذاری شد. این سبک با تجزیه اشیاء به اشکال هندسی و نمایش آنها از زوایای مختلف در یک تصویر شناخته میشود.
کلمات کلیدی: کوبیسم، نقاشی، پیکاسو، براک، قرن بیستم
اکسپرسیونیسم (Expressionism)
اکسپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اوایل قرن بیستم شکل گرفت و هدف آن بیان احساسات و عواطف درونی هنرمند بود. آثار اکسپرسیونیستی معمولاً با رنگهای تند و فرمهای اغراقآمیز شناخته میشوند.
کلمات کلیدی: اکسپرسیونیسم، نقاشی، احساسات، قرن بیستم
آبستره (Abstract)
نقاشی آبستره یا انتزاعی یک سبک هنری است که در آن هنرمند از اشکال و رنگهای غیرواقعی برای بیان مفاهیم و احساسات استفاده میکند. این سبک در اوایل قرن بیستم به وجود آمد و به دنبال رهایی از نمایش واقعیتهای عینی بود.
کلمات کلیدی: آبستره، نقاشی، انتزاعی، قرن بیستم
فوتوریسم (Futurism)
فوتوریسم یک جنبش هنری و اجتماعی است که در اوایل قرن بیستم در ایتالیا شکل گرفت. این سبک به تحسین سرعت، تکنولوژی و نوآوریهای صنعتی میپرداخت و تلاش میکرد تا حرکت و پویایی را در آثار هنری به تصویر بکشد.
کلمات کلیدی: فوتوریسم، نقاشی، تکنولوژی، قرن بیستم، ایتالیا
مینیمالیسم (Minimalism)
مینیمالیسم یک سبک هنری است که در اواسط قرن بیستم به وجود آمد و به دنبال سادهسازی فرمها و کاهش جزئیات بود. آثار مینیمالیستی معمولاً با استفاده از اشکال ساده و رنگهای محدود شناخته میشوند.
کلمات کلیدی: مینیمالیسم، نقاشی، سادهسازی، قرن بیستم
آشنایی با هنر خوشنویسی
هنر خوشنویسی به معنای این است که از نوشتهای زیبا و هنرمندانه خلق کنیم. این هنرها دارای انواع مختلفی است که در ادامه به معرفی برخی آنها میپردازیم:
- خوشنویسی خط تعلیق: به جرئت میتوان گفت که خط تعلیق از اولین خطهای خوشنویسی در ایران است. از ویژگیهای این خط میتوان به یکنواخت نبودن حروف و کلمات آن اشاره کرد.
- خوشنویسی خط شکسته تعلیق: در واقع چیزی که باعث شد حروف و کلمات در نوشتار تعلیق به شکل تو در تو دربیاید نداشتن وقت و زمان کافی برای نوشتن بود.
- خوشنویسی خط نستعلیق: به طور کلی این خط از کاملترین و معروفترین خطهای موجود در ایران است. این خط در نیمه دوم از قرن ۸ از ترکیب شدن دو میرعلی تبریزی و تعلیق به وجود آمده است.
- خوشنویسی با خط شکسته نستعلیق: این خط نیز مانند خط شکسته تعلیق بر اثر تندنویسی به وجود آمده است. به طور کلی حرکات قلم در این خط بسیار سریع و راحت است و به همین جهت برای نوشتن اشعار مناسب است.

آشنایی با هنر صنایع دستی
به طور کلی هنر صنایع دستی در هر فرهنگ و جامعهای از جایگاه ویژهای برخوردار است. چرا که قسمت بزرگی از آن ذوق و نبوغ آن فرهنگ را نشان میدهند. صنایع دستی در واقع نوعی کاردستی است که در فرایند آن لوازم کاربردی فقط از طریق دستهای انسانها و کمک ابزارهای سادهای ساخته میشوند. به این ترتیب وسایل و لوازمی که توسط ماشینهای صنعتی به طور انبوه ساخته میشوند جزو صنایع دستی حساب نمیشوند.
ویژگیهای فرایند تولید صنایع دستی
- در این نوع هنر مراحل اصلی و اساسی تولید صنایع دستی توسط دست انسان انجام میشود. ممکن است از وسایلی نیز در ساخت آنها استفاده شود اما عمده کار توسط دست انجام میگیرد.
- این صنایع نشاندهنده خلاقیت و ذوق هنری فرهنگهای مختلف را نشان میدهد. به همین علت ایران نیز از جوامع و فرهنگهای متنوعی تشکیل شده است که همین امر تنوع صنایع دستی را در کشور افزایش داده است.
- همچنین مواد مصرفی از منابع داخلی کشور تهیه میشود.
- به علت وجود فرهنگهای متنوع در ایران صنایع دستی نیز بسیار طیف متنوعی دارند و از این نظر هیچکدام شبیه به هم نیستند.

مجسمه سازی:
مجسمه سازی، زمینه دیگری از هنر است که با استفاده از موادی چون سنگ، چوب، فلز و غیره، ایدهها و تجسمات خلاقانه را به صورت سه بعدی به نمایش میگذارد. مجسمهها، معمولاً به عنوان نمادی از زیبایی و شکوه ایجاد شدهاند و میتوانند در فضاهای باز و ب
ازارهای هنری قرار گیرند تا برای عموم مردم در دسترس قرار گیرند.
موسیقی:
موسیقی، یکی دیگر از زمینههای هنری است که در طول تاریخ، انسانها را به طرز واقعی به سمت هنر و زیبایی هدایت کرده است. موسیقی، با استفاده از صداها و نتها، احساسات و نگرشهای انسانها را به صورت شنیداری به نمایش میگذارد. این هنر، همچنین میتواند به عنوان یک رسانه اجتماعی و فرهنگی برای انتقال پیامهای معنوی و توسعه هویت فرهنگی انسانها نیز استفاده شود.
نمایشنامه:
نمایشنامه، به عنوان یکی از پیشینههای هنری قدیمی، توانسته است در طول تاریخ به عنوان یک ابزار برای بیان احساسات و نگرشهای انسانی به کار گرفته شود. در این زمینه، با استفاده از کلام و بیانی در قالب تئاتر، هنرمندان توانستهاند ایدهها و تجسمات خلاقانه خود را به صورت بینشی به نمایش بگذارند.
فیلمنامه:
یا اسکریپت؛ یک اثر نوشته شده توسط فیلمنامهنویس برای یک فیلم، برنامه تلویزیونی یا بازی ویدیویی است. این سریالها میتوانند کارهای اصلی یا سازگاری از قطعات موجود در نوشتن باشند. در آنها، جنبش، اعمال، بیان و گفت و گوهای شخصیتها نیز نقل شده است.
سینما:
سینما یا فیلم یا موشن پیکچر (عکسهای متحرک) یک وسیله بهصورت دیداری و شنیداری است که توسط آن میتوانیم تجربیات، نظریات ، داستانها ، ادراکات و احساسات را بهوسیله عکسهای متحرک و تحرکاتی مانند حس شبیهسازی نماییم. این کلمه همان مختصر کلمه سینماتوگرافی است و معمولاً بهجای فیلمسازی یا صنعت آن و یا شکل هنری که عرضه میکند به کار میرود. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی این صنعت در ایران و جهان بپردازیم.
هنرمند کیست و به چه کسی هنرمند میگویند؟
به طور کلی معنای اصلی هنرمند در این است که اگر کسی هنری را به زیبایی خلق کند و برای خلق آن تمام ایدهها و خلاقیتها را از خود بروز داده باشد هنرمند است. همچنین لازم به ذکر است که بگوییم هنرمند یک لقب همیشگی نیست و در زمانی که فرد هنرمند دست از خلق آثار هنری بردارد دیگر هنرمند نخواهد بود؛ بنابراین با این تعاریف یک هنرمند تا زمانی هنرمند است که یک اثر هنری خلق کند حتی اگر تا آخر عمر خود اینگونه باشد هنرمند خواهد بود.
اما در مقابل اگر شخص هنرمندی زمانی از کار خود دست بکشد دیگر هنرمند به شمار نمیرود. به طور کلی اصطلاح هنرمند برای تمامی هنرها از جمله موسیقیدانان، نوازندگان، نقاشان و … به کار برده میشود اما معمولاً برای بازیگران تئاتر و سینما از واژه هنرپیشه استفاده میشود. واژه هنرپیشه با اینکه تفاوتهایی با واژه هنرمند دارد اما از لحاظ مفهوم نزدیک به هم هستند.
سخن پایانی
در این مقاله با قسمت کوچکی از دریای هنر آشنا شدید. به بیان دیگر دنیای آن به قدری وسیع است که صحبتهای زیادی در این زمینه میتوان کرد. هنرهای زیادی در تمام فرهنگها و جوامع دنیا وجود دارند که هرکدام بیانگر خلاقیت، استعداد، نبوغ و ذوق هنری مردم آن جامعه را بازگو میکند. به همین علت تنوع و گستردگی آن بسیار زیاد است. به طور کلی این آثار در عواطف، احساسات و بسیاری از حالات ما تأثیر به سزایی دارد و در تمامی جوامع جهانی از جایگاه خاصی برخوردار است. اگر قصد تهیه لوازم موردنیاز برای خلق اثر هنری خود دارید به وبسایت فروشگاه آنلاین فروشکده مراجعه کنید.
بسیار عالی
خوشحالیم که مورد پسند شما بوده